Rottfell's Ambos
Bilder - Resultat - Avkommor

e. Svedala Zorbas Dance
u. Razzmatazz Terracozta

Hd-A Ad-UA
Öga UA
MH
Gk korningsexteriör
BIR &  BIS-2 + flera CK

Ambos är en mycket trevlig hane på alla sätt och vis! En mycket stabil hane med mycket kamp och jakt och hela kullen har en hel del dådkraft! Ambos är inte bruksmeriterad då jag, hans matte, har problem med svår giftstruma och inte orkat som man bör.
Ambos har hittills lämnat mycket bra leder efter sig, av de som är röntgade så det endast en med en lindrig armbåge. Han har en helfri kull efter sig i Norge och hans syster Atrahera har också en helfri kull efter sig. A-kullen är en mycket frisk kull, men det finns två korsbandsskador i kullen, en som fastnade i en hästbox med benet. Och den andra ouppvärmd, som barnen kastade pinne med på blött underlag, veterinärerna ansåg att detta var trauma (skada). Ambos har inte lämnat någon avkomma med korsbandskada.

Han är tyvärr inte korad då vi var tvungna att sätta in ett hormonchip på honom just innan korning, då han fick problem med prostatan. Och tyvärr fick vi inte dispens för att ta upp honom på korning med chippet, nu är han tyvärr för gammal. Men som sagt, vi vet vilken otroligt bra hund han är.

Ambos står till förfogande för avel, men endast till tikar som är bra mentalt och friska! Och gärna bruksmeriterade!

Ambos